Kaere alle sammen!

I gaar var vi en tur op ad floden – chokoladefloden – PETITTODIAC igennem arcadienomraadet. Paa turen derop saa vi en fantastisk udsigt med udsigt langt ud i horisonten – ud over skove, bakker, marker m.m. og floden selvfoelgelig. Der var fantastisk udsigter. Vi besoegte ogsaa et vinsted, hvor vi smagte forskellige vine inclusiv isvin lavet paa aebler. Vi koebte ogsaa noget kirsebaervin – og nej, det var ikke som Kijafa, men naermere som roedvin. Vi sluttede ved en katolsk indianerkirke, Pre-d’en-haut med indianergravsteder (micmac/-stammen) , men ogsaa arcadiengravsteder. Der var rigtig mange gravsteder med daggamle, maanedsgamle gravsteder. Soergeligt, men jo ogsaa fra en tid, hvor ogsaa vores bedsteforaeldre/pldeforaeldre mistede deres boern. Vi havde adgang ud i selve flodlejet, og det var spaendende at gaa paa den meget sprukne, men ogsaa bloede/fugtige flodbund.

Derefter koerte vi til Memramcook, hvor vi saa en meget tidlig katolsk kirke. Den havde en spaende udformning. Vi saaa ogsaa det tidligere foerste arcadienuddannelsesinstritution.Nu er det byen staten/Moncton, der uddanner alle – inclusiv selvfoelgelig arcadienboern/unge.

Vi sluttede turen med en meget laekker is paa Dairi Quen – koerte hjem og fik laekker mad.

Om aftenen var vi paa Magnetic Hill, hvor bilen jo kan koere op ad bakken uden motorkraft. Det er lidt maerkeligt – man maa kunen udnytte faenomet til at sikre verden energi

Anette og Margit