Nu er vi i Baddeck – det vil altså sige østkysten. Det har været en dejlig dag. Vi startede dagen med at stå rimelig tidligt op, fordi vi ville prøve igen at få en tur, hvor vi skulle se hvaler, det mislykkedes i går. Ikke for det, vi havde en dejlig tur, men ingen hvaler.

Nå, vi stod op, pakkede og spiste morgenmad. Så ned til båden. De gik ud – med en Zodiacbåd – den slags som bruges som redningbåd i film. D.v.s. at man sidder meget tæt ned ved havoverflden. Der var overskyet, og turen var beregnet til at vare 1½ time. Det var en rigtig skøn tur, der var helt anderledes end den dagen tidligere. Vi gik ud fra et andet sted. Men denne gang ville kaptajnen altså vise hvaler – også så de ikke skulle give pengene retur. Så vi sejlede langt ud på Atlanterhavet – ca. 8,5 km ud og 14 km ned langs kysten. Vi endte med at se hvaler – ikke mange, men vi så hvaler, der brød gennem bølgerne. Vi så også delfiner samt nogle sæler – nu havde vi lært, hvordan det skulle se ud. Vi var også erfarne “ryttere” for man sidder bare på en slags bænk i midten, og så hopper båden op og ned på bølgerne, men havvand sprøjter ind over os. Turen varede 4 timer, og da vi rejste os, var vi så våde, at der faktisk løb vand ned ad benene fra vores bukser og alt vores tøj kunne vrides. O g vi mener alt fra inderst til yderst.

Så kørte vi hen til et informationscenter i en Nationalpark og fik skiftet tøj og spist lidt rugbrød/frokost. Så fik vi varmen igen.

Men vi er rimelig røde – især Margit – i hovedet og på benene. De blev jo brugt til at have oppe på “rælingen” for at stabilisere ens balance.

Vi har haft køredag i dag. Vi har fulgt Cabot Trail op ad vestkysten – tværs over bjergene – og vi mener jergene – og ned ad østkysten til vi nåede Baddeck. Vi gjorde holdt forskellige steder – mange smukke, hvor vi bare fotograferede og inddrak skønheden, men vi gik en tur i skoven for at se et bedårende lille vandfald. Vi havde rislende vand på begge sider af skovstien, og der var dejlig ro.

Næste stop var var vi henne og se gamle ahorntræer samt en af de allertidligste boliger, som skotterne havde lavet. Den var meget hjemlig – bygget op med kampesten og med plads til dyrene i den ene ende af huset. Vi mødte 2 af “parkfolkene”, som viste os lidt om dyrelivet. Salamander.

Vi fandt – det vil sige, Anette fandt via en bunke brochurer – de allerede nævnte ting, men også en meget smuk udkigspost bestående af kæmpestore sten, der ligger ude i havet.

Så stoppede vi, fordi vi skulle nå vores bestemmelsessted – dog fotograferede vi nogle få udvalgte steder.

På turen ned langs østkysten sejlede vi over Sct Anne Habour – en meget smuk flod, som vi også fulgte et lagt stykke. Ellers kørte vi i skov, i bjerge og med så enorme og smukke vidder.

Vi kom til vores Bed og breakfast kl. ca. 20.00